2013. július 30., kedd

Ha beindul a gépezet, nincs megállás :)

Én ezt nem értem...

Elhatároztam, hogy igen, most én leszek az angol nyelv legjobb barátja, erre úgy hozta az élet, hogy a német belekutyult az egészbe. Lehetséges, hogy a közeljövőben németet kell erősen tanulnom, és az angol háttérbe szorul, de nem bánom. Ha értelmét látom annak, hogy tanuljak, akkor könnyebb nekiállni és csinálni.

Német mindig mumus volt - mint úgy általában az összes idegen nyelv :) -, úgyhogy nincs mese, nem tehetem meg, hogy csak az angolt szeretem meg, az idegen nyelvekkel szembeni félelmemet kell legyőznöm. De azt vallom, hogy csak olyan feladatot kapunk az élettől, amit meg is tudunk oldani, ha megfelelő módon állunk hozzá.
Ha tényleg a német felé kell kanyarodnom, akkor az angol lesz az ajándék, amit szórakozásként fogok tanulni, nem "főállásban". A főszerep a németé lesz. Egy hónapon belül eldől, hogy hogyan tovább, de egy biztos, tanulni fogok. Vagy németet és mellette levezetésként angolt, vagy """"csak""" angolt, de azt minden mennyiségben.

A mai napi pozitív angol, amit ezentúl napi pozitív languages-nek fogok hívni:
A nyelvtanulással megnyílnak a határok, és a szomszéd ország egy szomszéd városnak fog tűnni, egy másik kontinens, pedig egy másik megyének. A világ sokkal kisebbnek látszik, és egy egységként tudom látni, nem ijedek meg tőle, inkább érdeklődve figyelem.

Have a nice day! :)
Ginga

2013. július 17., szerda

Napi pozitív angol :)

Sziasztok,

Az angol lelkesedésem gőzerővel száguld előre. Úgy gondoltam, hogy magamtól is fel tudok készülni a nyelvvizsgára, hisz sok segítségem van, de sajnos nem voltam elég szorgalmas és kitartó - úgy jobban hangzik, hogy nem voltam elég motivált :) - , így kellett valaki, aki számon kéri tőlem, hogy felkészültem-e, és kell, aki mondja, hogy merre haladjak. Pénteken lesz a második angolórám. A feladatok 2/3-át már megcsináltam és megtanultam, úgyhogy végezni fogok péntekig a többivel. 
Arra gondoltam, hogy minden bejegyzéshez írni fogok egy gondolatot, hogy miért jó angolul - vagy úgy általában nyelvet - tanulni. Mindent kipróbálok, hogy szép színes köntösbe öltöztessem fel az EnglishSzigetemet.Az ötletet a erről a weboldalról vettem.

Első feladatként egy fél oldalas fordítást kaptam, angolról magyarra; 150 szóban le kell írnom egy napomat; beszélnem kell a mobilozás előnyeiről és hátrányairól; az 1000 kérdés 1000 válasz könyv Family 1. szavainak egy részét kell megtanulnom és a Present Perfect Simle igeidővel kell mondatokat írnom. Első körben ezeket kell megcsinálnom.  

A témaköröket a 1000 questions 1000 answears könyvből dolgozom majd ki, az igeidőket pedig Szalai Nóra 5 perc Angol igeidők könyvéből tanulom meg. Egyenlőre ennyit tudok, ami fix. 

Napi pozitív angol
Az angol célokat és sikerélményeket ad. Olyan, mintha valami titkos labirintust fedeznék fel, ahol a főbb elágazásoknál különböző feladatot kell teljesítenem. Játék az egész.

Hugs :) 
Ginga




2013. július 16., kedd

...Elmondom hát mindenkinek...

Sziasztok,

Még soha nem írtam blogot, úgyhogy kíváncsi leszek hogy fog sikerülni az első bejegyzésem. Nem csak a tartalma miatt, hanem, hogy sikerül-e a blogra varázsolni ezt a pár sort :) Na de lássuk csak hogy is működik a blogger.com. 
Az angol tanulásomról, annak rögös útjáról, tapasztalataimról, sikerélményeimről, rázósabb időszakaimról fogok írni. Ezzel is színesíteni szeretném a kis EnglishSzigetemet, amiről szólni fog az elkövetkező jó pár hónapom. Megpróbálok minél több dolgot angolra varázsolni körülöttem. 
Az angol nagyon sokáig egy mogorva, rémisztő idegen volt számomra. Nagyon féltem tőle, és pont ezért akartam a barátommá varázsolni. 2008-ban szántam rá magam, hogy "majd MOST!" legyőzöm :) A barátnőm segítségével kezdtem el tanulni, majd tanfolyamra jártam, később egyedül próbáltam haladni, de valahogy soha nem sikerült igazán elmélyülnöm benne. DE nem adom fel, tudom, hogy nem sokára tudni fogok folyamatosan beszélgetni angolul. Ez egy hatalmas álmom. Minden lehetőség megvan, hogy teljesüljön, úgyhogy szépen dolgozom érte, és menni fog. Ezt a blogot is azért írom, hogy naplóként rögzítsem hogyan haladok, és visszaolvasva lássam, hogy van értelme, mert fejlődök. Az első számú fő cél, hogy folyamatosan tudjak kommunikálni angolul, a második egy szakmai középfokú nyelvvizsga megszerzése, hogy a diplomámat a kezembe kapjam.

SzépNapotNektek :) 
Ginga